weby pro nejsevernější čechy

VRUT v Argonautu

Vrut je multižánrový festival na pomezí hudby, divadla, výstavy a umělecké performance.

V sobotu 19. září proběhla v libereckém Argonautu (již tradičně) parádní akcička s názvem Vrut.

A letos bylo opravdu na co se těšit. Na své si přišli milovníci divadla, elektronické hudby, rapu, živé hudby, pro děti byly připraveny dílničky. Z interpretů můžeme jmenovat Mono3x, Fertilizer, My name is Ann, Podještědského okultistu, djs jako Johny Adela, Toni Riot, kluky z Experimental Cabaret, nechyběla ani berlínská djská hvězda Swarm Intelligence.

(foto Jakub Slánský)

Z divadelně-vizuálního soudku bylo možno ochutnat „Výslech“ improvizačního divadla Imjoy, nebo noční fireshow Cirko minimo. V prvním patře probíhala výstava, letos velmi vydařená, kterou svou tvorbou podpořili i liberečtí Nevzdělanci, po dobu festivalu pracovali na velkoformátové malbě na zdi, přičemž témata k tvorbě jim zadávali přímo návštěvníci. Kdo chtěl (a mohl se zdržet), bavil se až do rána. Díky klukům z Argonauta, každá akce je lépe a profesionálněji zorganizovaná a na programu jsou větší a známější perly. A ta laser projekce byla prostě střela!!!!

(foto Tomáš Kubec a Míra Holub)

Máte-li zájem očíhnout příští argonautí akci, doražte již v sobotu 15. října v sedm hodin na MAFIÁNSKÝ PLES! Krom tanečního programu jistojistě přijde i kouzelník.

Fotky: Tomáš Kubec, Jakub Slánský

Tagy