weby pro nejsevernější čechy

Zveme vás do Naivního divadla v Liberci na představení Imjoy & tatami

V sobotu 12. 11. od 19:30 se ve Studiu Naivního divadla Liberec odehraje improvizované představení inspirované bojovými sporty pod názvem Imjoy & tatami.

Imjoy je spolek zapálených divadelních improvizátorů. Diváci si je oblíbili pro jejich spontánní a hravá představení plná překvapivých momentů. Vystupují na festivalech, věnují se divadelnímu zápasu a v Naivním divadle se představí již poněkolikáté. Po krvavé jízdě s Tarantinem, nebo mrazivé severské krimi se tentokrát vytasí s novou a zcela originální, původní a jedinečnou formou pod názvem Imjoy & tatami.

Co se pod tímto názvem skrývá? Diváky čeká celovečerní longforma inspirovaná osmdesátkovými bojovými bijáky jako Karate Kid, Rocky a Krvavý sport. Na jevištních prknech se poprvé s bojovým sportem setkají nejen návštěvníci představení, ale i někteří z herců. O kvalitu soubojů a zápasů se však není potřeba obávat, neboť mezi členy souboru je odborník na slovo vzatý. A tohoto odborníka jsme tedy za slovo rovnou vzali. Představujeme vám Martina Nožičku, mistra světa v karate roku 2009.

Martina jsme se zeptali:

Co má improvizované divadlo a karate společného?

„Základní princip je stejný. Příprava je tvrdá. Dovedností a schopností nabýváme během tréninku, ale až v zápase – nebo v improvizačním představení – se teprve ukáže, jestli to bude výhra a jaká to bude podívaná.“

Martine, čeho se při tréninku tohoto typu představení nejvíce bojíš?

„Bojím se, že si herci ublíží. Ať už vzájemně, či sami sobě.“

Koho bys na představení nejraději pozval?

„Nejraději bych pozval nejen příznivce bojových sportů, ale všechny, kdo mají rádi krásná těla, ladné pohyby a notnou dávku humoru.“

Zlomí si hlavní hrdina srdce, nebo nos? To se dozvíte v sobotu 12. 11. Na představení Imjoy & tatami v 19:30 v Naivním divadle v Liberci.

 

Tagy