weby pro nejsevernější čechy

Modrý kocour po osmadvacáté! Turnov žije divadlem

Jeden z prvních amatérských divadelních festivalů roku se tradičně odehrává v Turnově. Letos se zahajuje ve čtvrtek 15/2/2024 a hned večer se můžeme těšit na představení Tonky šibenice  divadelníků z Hostovic, ale také na velmi populární SEX souboru Žumpa.

V pátek se potom zahájí oficílním openigovým programem, na kterém se letos podílela umělá inteligence.

V sobotním prime timu nás čeká představení Nenávidím tě, Bukowski, které sehraje Jaroslav Střelka pod hlavičkou Broukovcova Kamdivadla.

Po celou dobu budou probíhat také divadelní dílný, které jsou určeny nejen pro herce, ale i pro scénáristy a pro všechny, kteří chodili do divadla doposud pouze jako diváci. Během workshopu používáme divadelní techniku „Method Acting“ Konstantina Sergejeviče Stanislavského a dále vyvinutou Lee Strasbergem. Je to metoda herectví, která měla zvýšit přirozenost a intenzitu hereckého výkonu tím, že umožnil herci najít roli v sobě a sloučit ji pomocí nástrojů, které si sám vyvinul.

Festival hraje na dvou scénách, v divadle a Na Střelnici proto toho návštěvníci Modrého kocoura stihnou vidět opravdu hodně. Když tedy chtějí a mají dost sil.

Porota vybere postupující na další postupové přehlídky.

Tagy