weby pro nejsevernější čechy

Třetí vítězství Sparty, Liberci zbývá poslední šance

Dvě těsná vítězství Sparty na domácím hřišti, vždy po prodloužení, dávala tušit, že i další zápas, tentokrát na libereckém ledě, bude napínavý a Tygři se ještě poperou o možnost postoupit do osmifinále.

Začátek vypadal nadmíru výtečně a domácí hned od osmé minuty vedli, záhy se ale stav zápasu srovnal, takže všechno připomínalo předešlé plichty. V polovině druhé třetiny ale Sparta jakoby přepnula na vyšší obrátky a držela liberecké zamčené v jejich obraném pásmu. Z tohoto tlaku ale nakonec sparťané vytěžili pouze jednu branku a do třetí třetiny se šlo za vyrovnaného stavu 2:2.

Ještě začátek třetí třetiny vypadal hodně nerozhodně a po brankách Zachara (Liberec) a Mikliše (Sparta) bylo znovu srovnáno.

Hosté ale měli více ze hry a domácí už spíš jenom šlapali vodu.

Ve dvaapadesáté minutě strhl na sparťanskou stranu vedení Vitouch a pátá branka padla do odkryté branky minutku před koncem, kdy se ještě Tygři pokusili utkání zvrátit a hráli bez brankáře.

Poslední šance na zvrat tedy čeká Tygry zítra…

Góly:7:06 Bulíř (Liberec) – 1:0, 12:30 Forman (Sparta) – 1:1, 17:25 Klíma (Liberec) – 2:1, 34:00 Krejčí (Sparta) – 2:2, 40:58 Zachar (Liberec) – 3:2, 43:46 Mikliš (Sparta) – 3:3, 51:35 Vitouch (Sparta) – 3:4, 58:57 Najman (Sparta) – 3:5,

Tagy