weby pro nejsevernější čechy

Drážďany a Vánoce 2017

Neustále se o nich mluví, všichni tam jezdí, jsou široko daleko nejpopulárnější … a já tam ještě nikdy nebyl. Letos poprvé…

Ano ano, řeč je o drážďanských vánočních trzích. Zvládli jsme jich za jedno odpoledne proběhnout několik (snad čtyři?), ale ono je to asi v podstatě jedno, kolik. Člověk má totiž skoro až pocit, že jen přechází z jedné části do druhé – stánky, stánky, stánky, milion variant svařáku a příbuzných horkých nápojů, wursty a stánky, stánky, stánky… Těžko říct, jak to ti Němci dělají, ale i přes neskutečně kýčovitou výzdobu a německý vkus to tu všechno vypadá nějak lépe než u nás. I když to (letos?) doplňují betonové zátarasy, policejní auta na každém rohu a dvoučlenné hlídky v davu (pár lidí mi řeklo, že si jich vůbec nevšimli).

Inu, a pokud máte pocit, že jsem vás těmi fotkami zavalil, že jich je příliš a moc, pak právě o to šlo – to je totiž můj bezprostřední dojem. Valí se to na vás ze všech stran a v podstatě nakonec ani nevíte, co všechno jste viděli. Nedovedu si představit víkend.

PS: skoro všichni, které jsem mezi stánky míjel, mluvili česky (a zdravím Terezku P., která se kolem mě dvakrát prohnala).

Tagy