weby pro nejsevernější čechy

Netradiční exkurze okolo Dráhy Národního parku České Švýcarsko – pošesté

V sobotu 4. srpna 2018 se v posunutém termínu uskutečnila další Netradiční exkurze okolo Dráhy národního parku, opět v režiiobecně prospěšná společnost České Švýcarsko ve spolupráci s KČT Krásná Lípa.

Změna termínu předznamenala celý průběh dne – původní plány byly v jeho průběhu tak nějak rozmetány. Výstupní stanice se změnila na Sebnitz, abychom byly ušetřeni tropického výstupu do kopce. Cestou na autobus do Ottendorfu jsme neplánovaně zavítali do městského kostela a zašli k největší hedvábné růži.

Autobusem (jízdenky Labe-Elbe prostě fungují, bezchybně) vzhůru do kopců a ze zmíněného Ottendorfu po rovině po zelené k vyhlídce Großstein. Lépe řečeno k vyhlídkám – jedna neznačená volně na skalách, druhá upravená s mostky, zábradlím a cedulemi. Výhledy kouzelné.

Dál po zelené sestup do údolí Křinice, kde ve Felsenmühle byl možnost občerstvit se. A proběhla válečná porada, kudy dál. Místo podél toku řeku se vydáváme lesem vzhůru, abychom vrcholem dnešní exkurze učinili návštěvu Kuhstallu. Už bych se ani nedpočetl, kolikrát jsem tu byl (2014 poprvé, 2014 podruhé, 2016), ale vždycky to stojí za to. Lezeme vzhůru, klesáme dolů, soukáme se na vyhlídky, odpočíváme na terase občerstvení.

Pak už jen sestup lesem na zastávku Lichtenhainer Wasserfall, odkud dojedeme autobusem do Bad Schandau na vlak. A to bylo dnes vše, přátelé.

Na webu KČT Krásná Lípa fotky od Mikuláše Peterky -> a Ilony Řehtáčkové ->

Tagy