weby pro nejsevernější čechy

Mikulášská nakonec Tygrům vyšla, v prodloužení zvítězili nad Vítkovicemi 4:3p

Do zápasu s vítkovickou Riderou (za kterou nastoupili exTygři Krenželok a Lakatoš) nastoupili domácí s nejviditelnější změnou v sestavě, která se týkala pozice brankáře. Kváču nahradil Pavelka, ale kýženou změnu to nepřineslo. Jako, v poslední době tolikrát, se první třetina Tygrům nepovedla. Kalus a potom i bývalý Tygr Krenželok stanovili skóre první třetiny na 0:2.

Trenéři usoudili, že střídání v brance kýžený efekt nepřineslo, takže se mezi tři tyče vrátil Kváča. Fanoušci přivítali hráče do třetiny druhé pokřikem: chceme Tygry! A tentokrát vyslyšeni byli. V přesilovce, ve které si jedinou střelu domácí nechali na její úplný závěr, se před bankou dobře zorientoval Klapka, který svým prvním ligovým gólem vrátil libereckým naději a potom ji prudkou střelou přiživil Ivan. Do třetí třetiny se šlo za vyrovnaného stavu a zápas mohl znovu začít.

I ve třetí třetině zůstali probuzení domácí aktivní a po dlouhé době se zdálo, že se jim vrátila vůle vítězit. V osmačtyřicáté minutě natlačil do branky Vítkovic puk Gríger. I po tomto gólu zůstali Tygři aktivnější, jenomže to nestačilo.

Dvě a půl minuty před koncem přesně zamířil Bukarts, Kváča na jeho střelu nestačil a bylo vyrovnáno.

V prodloužení byli nakonec úspěšnější domácí. Autorem branky, která rozhodla byl Klepš.

Góly: 11:42 Kalus (Vítkovice) – 0:1, 19:07 Krenželok (Vítkovice) – 0:2, 24:03 Klapka (Liberec) – 1:2, 35:24 Ivan (Liberec) – 2:2, 47:36 Gríger (Liberec) – 3:2, 57:30 Bukarts (Vítkovice) – 3:3, 64:22 Klepiš (Liberec) – 4:3

Tagy