weby pro nejsevernější čechy

Cenný skalp Hradce a plný bodový zisk, Liberec:Hradec Králové 2:1

Od první minuty byli domácí hokejisté aktivní, dostávali se do šanci a to i když hráli oslabeni čtyři na pět. Není to sice způsob hry, který bychom mohli doporučit jako universální, ale jakoby Tygrům více vyhovovalo překvapit soupeře brejkem ve vlastním oslabení, než většinou nenápaditou hrou v plném počtu hráčů. Tam je tlak obvykle opticky výrazný, chybí však překvapivé zakončení.

Druhá třetina v podstatě kopírovala průběhem tu první, jenomže na jejím konci udeřili hosté. Šlo vlastně také o brejk, Jergl ujel s Kevinem Klímou a ten se, narozdíl od ostatních dnešních střelců, nemýlil. Tygři se pokusili ještě ve zbývajících minutkách druhého dějství alespoň srovnat, Grígera ale trefil pouze tyčku a Vlachovu střelu vyrazil pozorný Kiviaho.

Třetí třetina nasazením, bojovností, ale i nervozitou a množstvím potyček připomínala spíš bitvy, které známe z play off.  Liberec přidal, chtěl vyhrát a bylo to i vidět, třeba na tom, že ožila střídačka.

Přesně v jedenapadesáté minutě protlačil do branky puk Ordoš a o minutu a půl později se od modré báječně trefil Štibingr. Tenhle obrat se ale vůbec nelíbil hostům z Hradce.

Téměř čtyři minuty před konce odvolal brankaře a pokusil se o zvrat. Liberečtí několikrát netrefili prázdnou branku. Hradecký Lev v jedné z tlačenic před Kváčovou brankou brankaře domácích podrazil, rozhodčí na tento zákrok nereagovali a tak jsme viděli další šarvátku. Téměř všichni hráči vyrazili na led. Tohle byla opravdová trma vrma!)

Nicméně zápas nakonec další branku nepřinesl a domácí slavili vítězství.

Góly:37:58 Kevin Klíma (Hradec Králové) – 0:1, 51:00 Ordoš Liberec – 1:1, 52:32 Štibinger (Liberec) 2:1

Tagy