weby pro nejsevernější čechy

Tři body zůstaly doma, Liberec : Sparta 4 : 3

Zápas dvaačtyřicátého kola mezi Libercem a Spartou začal divokou přestřelkou, která dala vzpomenout na zápas z roku 2019 a ve kterém nakonec padlo patnáct branek! Průběh byl ale přeci jenom jiný. Liberec vyskočil na koně rychleji, nejdříve Birner, potom Najman a nakonec Jelínek rychle nashromáždili náskok o který ale potom, ještě v první třetině domácí málem přišli. To se trefil Řepík a Polášek. Spíš než o šikovnosti útoků můžeme hovořit o propustnosti a soustředěnosti obran.

Druhá třetina byla přeci jeno opatrnější, přesto nejprve liberecký Gríger a poto sparťan Buchtele přidali po jedné brance.

V poslední třetině branka nepadla, hrálo se více pozičně, neriskovalo se. Několik vyloučení opět zkomplikovalo situaci spíše domácím. Přesto se na závěrečný tlak a hru v šesti mužích v poli čekalo poměrně dlouho. Došlo na ni vlastně až necelé dvě minuty před koncem a protože Tygři tentokrát zvolili spíše taktickou variantu, nakonec se jim podařilo jednobrankový náskok udržet.

Góly:2:55 Birner (Liberec) – 1:0, 6:17 Najman (Liberec) – 2:0, 6:45 Jelínek (Liberec) – 3:0, 12:32 Řepík (Sparta) – 3:1, 17:33 Polášek (Sparta) – 3:2, 30:20 Gríger (Liberec) – 4:2, 36:15 Buchtele (Sparta) – 4:3

 

Tagy