weby pro nejsevernější čechy

Dřevěné odpoledne u Památníku K. H. Máchy

Dřevo je v našich životech od nepaměti nepostradatelným materiálem, z něhož člověk staví svá obydlí, vyrábí pracovní nástroje, užitkové předměty, ale také umělecké objekty pro potěšení. Voňavé práci se dřevem bude letos věnováno nejen tradiční Řezbářské sympozium na přelomu prázdnin a začátku školního roku, ale i Dřevěné odpoledne na zahradě Památníku K. H. Máchy v Doksech.

V sobotu 16. července si návštěvníci v rukodělných dílnách budou moci vyzkoušet různé techniky práce se dřevem. Své výrobky představí a tvořivou dílnu si připraví chráněná dílna Bogi z České Lípy. Jejich výrobky jsou vyrobené s láskou a jejich nákupem podpoříte člověka v nesnázích. Další dřevěné dekorace si vyrobíte například technikou pyrografie, tedy vypalováním do dřeva pod vedením Kristýny Hovorkové. Řezbářské umění předvede Daniela Haštabová, Monika Sibřinová nabídne rozličné dřevěné výrobky ke zdobení a malování a v tesařském workshopu Tomáše Husáka se naučíte, jak se vyrábí tradiční štípané šindele, ze kterých je i střecha našeho Památníku – nejstarší roubené budovy v Doksech. „Doprovodný program v 15 hodin doplní pohádka Honza a drak od tematicky zvoleného Dřevěného divadla Honzy Hrubce,“ doplňuje Jaruška Vondrová, vedoucí Památníku K. H. Máchy.

Hosté si z červencového odpoledne odnesou své dřevěné výrobky, seznámí se s různými technikami práce se dřevem, pobaví se u pohádky, a to vše v krásném prostředí dokského Památníku Karla Hynka Máchy.

Termín konání: sobota 16. 7. 2022 13.00–18.00

Akce se koná s finanční podporou města Doksy.

Tagy