weby pro nejsevernější čechy

Derby berou Tygři. Liberec : Boleslav 4:3p

Skoro plný (6732 diváků) dům a výborná — hokejová atmosféra rámovala sousedské derby mezi domácími Tygry a hosty z Mladé Boleslavi. Nálada o to lepší, že už ve třetí minutě se trefil Kolmann. Dobře naladění domácí hosty tlačili a ve chvíli, kdy hráli v šesti, protože hosty čekalo oslabení se báječně trefil Filippi.

Jenomže zhruba v polovině druhé třetiny se aktivita, tlak a agresivita přesunula na hokejky boleslavských. Nejprve se při přesilovce trefil Fořt, který našel volné místo nad Kváčovým ramenem. Domácí sice reagovali rychle, při další přesilovce vystřelil Flynn, který sice zlomil hůl, ale zároveň překonal Krošejla a Tygři vedli znovu o dvě branky.

Na vlně ale byli hosté. Nejprve Šťastný a pak tři sekundy před koncem třetiny ještě Malát srovnali stav na 3:3. Hrálo se zase na remízu?

Hrálo.

Třetí třetina přinesla několik výpadů domácích a spíše soustředěný tlak a „zámky“ hostů. Boleslavští měli více ze hry, Tygři zase Kváču.

Po šedesáti minutách přišlo na řadu prodloužení. I tady právě brankář domácích předvedl své kvality a podržel tým, potom ale hosté špatně vystřídali a za jednoho hráče v poli navíc o jednoho hráče v poli přišli. Přesilovku ve druhé minutě prodloužení využil Birner.

Góly: 2:37 Kolmann (Liberec) – 1:0, 16:13 Filippi (Liberec) – 2:0, 31:20 Fořt (Mladá Boleslav) – 2:1, 34:12 Flynn (Liberec) – 3:1, 37:03 Šťastný (Mladá Boleslav) – 3:2, 39:57 Malát (Mladá Boleslav) – 3:3, 61:39 Birner (Liberec) – 4:3

Tagy