weby pro nejsevernější čechy

První překážka na cestě do semifinále překonána, Tygři : Indiáni 4:1

V prvním zápase, který rozhodne o postupu do dalších bojů o letošní extraligový titul, proti sobě nastoupili domácí Tygři proti plzeňským Indiánům a většina expertů tipovala postup libereckých. První zápas jim dal za pravdu.

V první třetině si Tygři vzali vedení na svou stranu dvěma brankami (Rychlovský a Filippi) a protože se Plzeň nezmohla na zásadnější odpor, tempo zápasu upadlo do ušmudlaného průměru základní části.

Ani návštěva nebyla nijak výrazná, čtyři tisíce diváků zaplnilo sotva polovinu haly a smutný Sedící (na snímku stojící) Býk, který dorazil až z prérií západních Čech nebude mít pro své soukmenovce dobré zprávy.

Jeden gól v druhé třetině znamenal pro Tygry pohodlné vedení.

Fanoušky mohla zneklidnit skutečnost, že ani při sérii vyloučení plzeňských ve třetině třetí se příliš střel k brance soupeře nedostala.

Přesto, když dohrál v padesáté minutě Najman puk za brankou Indiánů, ani skok (chce se říci tygří)) Dominika Pavláta nezabránil vedení domácích o čtyři branky.

V tu chvíli požadoval kotel domácích bůra, ale Manitou rozhodl jinak.

První brankou v sezóně sebral Rekonen Kváčovi nulu, ale s obrazem hry to příliš nehnulo.

První krok mají Tygři za sebou, zítra v sedm hodin večer budou moci udělat druhý.

Kolik fanoušků dorazí v prostřed týdne a v tuto hodinu uvidíme za čtyřiadvacet hodin.

Góly: 1:59 Rychlovský (Liberec) – 1:0, 6:16 Filippi (Liberec) – 2:0, 24:42 Rychlovský (Liberec) – 3:0, 49:26 – Najman (Liberec) – 4:0, 52:04 Rekonen (Plzeň) – 4:1

Tagy