weby pro nejsevernější čechy

V souboji o playOFF Plzeň srovnala, Liberci nadělila šest branek!!

Jestliže včera v polovině třetí třetiny bůra, tedy pátou branku v síti soupeře z Plzně a nedočkali se, naopak Indiáni alespoň mírně korigovali výsledek na konečných 4:1, dnes bylo všechno nejenom opačně, ale úplně vzhůru nohama.

Hosté nastoupili soustředění a odhodlaní, nedali Tygrům žádný prostor, přistupovali k nim hodně na těsno a to se projevilo i tak, že si domácí nebyli schopni vytvořit jasné šance, jejich střely byly předvídatelné a pro brankáře dobře viditelné.

Plzeňským se dařilo i v útoku, zpočátku sice ne výrazně — v první i v druhé třetině jenom jedna branka — ale když se libereckým ne a nedařilo srovnat a rostla jejich nervozita, ve třetí, závěrečné třetině, se pro ně i jejich fanoušky otevřela brána do pekla.

Jestliže sami chtěli včera po svých chlapcích pět branek v síti soupeře, netušili, že právě taková nadílka čeká ve druhém zápase o postup do závěrečných bojů Tygry.

V pětačtyřicáté minutě Bittner (0:3), v šetačtyřicáté Holešínský (0:4), v jednapadesáté Jaroměřský (0:5) a ve dvaapadesáté  Mertl (0:6), to byla hodně studená sprcha.

Konec zápasu byl potom hodně nervózní, plný šarvátek a oplácení, takže třeba Jaroslav Vlach se konce zápasu na hřišti nedočkal a odešel předčasně do sprch.

Překvapivé probuzení plzeňských dalo tomuto souboji nový (a vlastně nečekaný náboj) a od příštích dvou zápasů, které se budou hrát na západě Čech, můžeme čekat další překvapení. Dnešní výsledek zamotal hlavu nejenom sázkařům…

Góly: 10:06 Piskáček (Plzeň) – 0:1, 29:21 Pour (Plzeň) – 0:2, 44:22 Bitten (Plzeň) – 0:3, 45:26 Holešínský (Plzeň) – 0:4, 50:24 Jaroměřský (Plzeň) – 0:5, 51:07 Mertl (Plzeň) – 0:6.

Tagy