weby pro nejsevernější čechy

Liberec letos poprvé podlehl pardubickému Dynamu 1:4

Hokejový program 5. ledna roku 2024 začal už ve tři hodiny odpoledne, kdy nastoupila národní juniorka v zápase o bronz a po neuvěřitelném průběhu porazila mladé Finy 8:5. Předznamenávám tuhle událost jednak proto, že šlo o skutečně jedinečný zápas s neuvěřitelným průběhem a také proto, že jeho závěr sledovali fanoušci na kostce nad ledem, kolegové v tiskovém středisku a pravděpodobně i obě mužstva v kabinách…

Na libereckém ledě sice nešlo o titul, ale o důležité body. Pomalu se rodí pořadí, které určí soupeře v letošním playOff.

Liberec zatím leadra tabulky z Východních Čech dvakrát porazil a i dnes se v prvních dvou třetinách zdálo, že zápas bude velice vyrovnaný. První sice skórovali hosté (v poslední sekundě první třetiny Sedlák), ve druhé domácí srovnali a bojovalo se velice úporně.

Domácí Tygři hráli dnes dobře, vytvářeli si šance, které se jim bohužel nedařilo přetavit v góly.

Když v polovině třetí třetiny přidal Sedlák druhou branku, domácí ještě více otevřeli hru a zaplatili dalšími dvěma inkasovanými brankami.

Dnešní srdnatý výkon nestačil bohužel ani na jediný bod.

Góly: 9:59 Sedlák (Pardubice) – 0:1, 30:28 Rychlovský (Liberec) – 1:1, 46:27 Lukáš Sedlák (Pardubice) 1:2, 56:59 Tomáš Hyka (Pardubice) 1:3, 58:16 David Cienciala (Pardubice)

Tagy