weby pro nejsevernější čechy

Bitka i vysoké vítězství. Liberec : Litvínov 6:2

Libereckým hokejistům se vzdálil přímý postup do letošního plyOff a tak šlo ve třiařtyřicátém kole letošního ročníku extraligy zejména o posílení sebevědomí a utužení pocitu, že hrát (a vyhrát) s každým a na tuhle zkoušku byla litvínovská Verva, které se letos hodně daří, tím správným soupeřem.

Zápas začal podobně, jako když minulý týden Tygři hostili Hradec. V první třetině domácí po aktivní hře vedli dva nula (krásný gól Galvase a a na konci třetiny i Rychlovskho), hosté ale na začátku třetiny srovnali na 2:2 a domácím fans byl tento vývoj až nepříjemně povědomý. Naštěstí ještě do konce třetiny strhl vedení na stranu domácích Faško — Rudáš, a naděje žila a dnes měla dokonce přežít.

Nejprve totiž Faško –Rudáš přidal ještě jednu branku a když potom Havelka srazil u hrazení domácího mladíka Galvase, přišla bitka, ve které domácí hájil Jaroslav Vlach. Tresty byly ale poměrně nevyvážené, což přineslo celkem spravedlivý hněv do řad domácích, kteří ho ale nasměrovali správným směrem. Do hokeje.

Nakonec přidali branky ještě Tomáš Filippi a michal Birner. Na takový výsledek bych si ještě v polovině zápasu nevsadil.

Góly: 7:24 Galvas (Liberec) – 1:0, 16:52 Rychlovský (Liberec) – 2:0, 25:07 Zygmunt (Litvínov) – 2:1, 25:51 Koblasa (Litvínov) – 2:2, 36:02 Faško – Rudáš (Liberec) – 3:2, 48:18 Martin Faško-Rudáš (Liberc) 4:2, 53:50 Tomáš Filippi (Liberec) 5:2, 54:09 Michal Birner (Liberec) 6:2

Tagy