weby pro nejsevernější čechy

Houmrův triatlon 2017

Tradičně první srpnovou sobotu, tedy tentokrát 5. srpna 2017, se konal již 24. ročník Houmrova triatlonu, po němž pravidelně následuje hudební festival.

Některé akce jsme přestali poslední dobou sledovat, z nejrůznějších důvodů. Třeba právě tenhle triatlon jsme navštívili naposledy v roce 2014 a on od té doby ušel kus cesty. Okolnosti tentokrát byly příznivě nakloněny a tak jsem se zajel alespoň na dopoledne podívat.

Inu, věděl jsem, že vodní část se přesunula jinam, ale takřka půlhodinový pěší přesun mne trochu zaskočil. Tudíž startujících dětských kategorií jsem viděl pár (docházelo k mírnému časovému skluzu), protože bylo nutno zčerstva vyrazit za dospěláky, kteří to samozřejmě na kolech zvládali podstatně rychleji než diváci a fotografové. S jazykem na vestě těsně k prvnímu startu. Žluté čepičky, modré a nakonec bílé, to už se hemží depo a na silnici vyráží závodníci na kolech. Aspoň je cestou zpět do centra dění chvílemi co fotit.

U stage už probíhá vyhodnocování dětských kategorií a kolem probíhají ti, co opustili kola a vydali se do záverečné části po svých. Kupodivu se mi zdá, že i když je to galimatyáš, nikdo se nikomu nemotá a v podstatě nikdo nikde nepřekáží.

Na závěrečné vyhodnocení a odpolední hudební část nečekám, přesouvám se jinam.

Výsledky zde ->

Ochutnávka fotek z triatlonu od Petra Wittgrubera:

Větší výběr zde ->, jeho fotky z hudební části zde ->

Zdeněk Rác nafotil triatlon takto -> a festival takto ->

Jiří Fišer a festival ->

A taky něco z domácí dílny:

Rok 2014 ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->

Tagy