weby pro nejsevernější čechy

Královně sportu se ve Varnsdorfu daří

V průběhu ledna a února 2018 se atleti z atletického oddílu TJ Slovan Varnsdorf zúčastnili Krajských přeborů jednotlivců Libereckého kraje v jablonecké hale.

První závody čekaly ty nejmladší v neděli 28. ledna. Varnsdorfský atletický oddíl zde měl 16 dětí, které ke všem disciplínám přistupovaly s velkým nadšením. Velké překvapení čekalo ve štafetách, kde si chlapci ve složení Ondra Zajíček, Filip Hanzalík, Matěj Hanzalík a Lukáš Burda doběhli pro 1. místo a stali se Přeborníky Libereckého kraje. Také dívčí štafeta slavila úspěch. Lucka Drunecká, Anežka Kroupová, Andrea Košínová a Gabriela Čepeláková vybojovaly bronzovou medaili.

V sobotu 3. února odjeli bojovat o některé z medailí starší žáci (Jakub Zajíček, Šimon Vencl, Barbora Fundová, Eliška Mendelová, Eliška Přerovská, Kateřina Šanderová, Anna Dubovecká). Utkali se v běžeckých disciplínách a ve vrhu koulí. Pro některé to byly první závody ve starších žácích a mnozí z nich si výrazně posunuli své osobní rekordy. Z přeborů přivezli dvě medaile. Obě získal Jakub Zajíček, který si v běhu na 800 m s časem 2:21.60 doběhl pro stříbro a v běhu na 300 m s časem 41.88 pro bronz.

Dalším závodem, kterého se atletický oddíl zúčastnil, byl 31. ročník memoriálu Karla Líbala v běhu na 3000 m. Ten proběhl opět v jablonecké hale 10. února. Odvahu postavit se na start této trati našli dva závodníci – Jakub Zajíček (2004) a Martin Klaus (2006) a vedli si oba výborně. Martin si doběhl pro 2. místo v kategorii mladších žáků s časem 12:34.07 a Kuba také pro 2. místo ve starších žácích s časem 11:06.

V sobotu 17. února čekaly krajské přebory na mladší žáky. Jarní prázdniny a chřipková epidemie zapříčinily, že závodili pouze čtyři – Markéta Petrásková, Martin Klaus, Tonda Kalivoda a Pepa Tomašov. A i zde to zacinkalo, Markéta Petrásková získala bronzovou medaili v běhu na 800 m s časem 2:42.23

Atletický oddíl TJ Slovan Varnsdorf

Tagy