weby pro nejsevernější čechy

Máme to zadarmo! Jako za Jiráska břidlicové destičky s křídou!

Jízdné pro děti téměř zdarma, obědy naprosto zdarma! Vítej, reálný komunisme! Už jsme tě po té záplavě demokratických blábolů ani nečekali. Už opravdu hrozilo, že se budou muset rodiče starat o blahobyt svých potomků sami, že budou muset část svého drahocenného času věnovat nedej bože výchově a krmení těch nebohých holátek v otrhaných košilkách. Ale ne! Ti nahoře se smilovali a ruka, která krmí se zase pootevřela.

Ha, ševče! Máš zaplacený daně na příští rok?

Já nevím, jak to máte vy, já bydlím přesně naproti škole, takže si o tom dovoluji mít jakousi představu. Vídávám, jak ta sociálně vyloučená děvčata a chlapci jsou nuceni místo oběda (na rozdíl od těch bohatých) vysedávat na schodišti opuštěného kina, pít energetické nápoje a jíst chipsy z Lidlu a poté kouřit ty úplně nejlevnější cigarety, které jsou na trhu. Když si k tomu představíte ještě poslech opravdu zoufalé hudby z chytrých telefonů, je vám asi jasné, jakou apokalypsu tu mám denně k vidění. Není divu, že se takto zubožená mládež kolikrát ani nemá sílu zúčastnit celého vyučování a mnohý potlach školní vynechá.
Takže je nakrmíme! Takové je to pěkné humanitární gesto v naší zbídačené zemi, že se vrchnost doslova pere o prvenství, kdo to vymyslel, stejně jako vynálezci před patentovým úřadem. A až odezní jedny volby, přijdou další. A s nimi přijdou i další takové skvělé myšlenky. Všem přidáme na botky, aby holátka mohla do školy i v zimě a školy budou zadarmo rozdávat tablety i s paušálem, tak jako za Jiráska břidlicové destičky s křídou.
Stát to přece zaplatí, poté co to rukou spravedlivou zvanou policie, ČOI, hygiena nebo berňák, vytřese z nenasytných živnostníků. (Ha, ševče! Máš zaplacený daně na příští rok?) Na zbytek se vypíší státní dluhopisy, takže přispějeme zase ze své kapsy (jako na všechno) a zbytek nám někdo půjčí, no ne? A z té mládeže nám konečně vyrostou nestresovaní jedinci, zvyklí brát si doslova podle svých potřeb a jednou překročí práh dospělosti. Vejdou do světa, kde je naprosto krutě něco za něco … a budou v prdeli. A my s nimi. (Za)darmo mluvit.

Tagy