weby pro nejsevernější čechy

Pozor, jede primátor!

Politika v Ústí nad Labem by sama o sobě vydala na televizní pořad, který by považoval za podvrh i otrlý divák TV Barrandov, jelikož by mu jistě byla nápadná nepřítomnost Jaromíra Soukupa. Severočeská metropole však začíná získávat nebezpečnou konkurenci v nedalekém Děčíně, kde si občané taktéž vybrali, že bude líp. Pročež se pan primátor rozhodl všem ukázat, že jemu už dobře fakt je…

Vše začalo již při koaličních jednáních, kdy dosavadní koaliční partner Volba pro město odešel s nepořízenou, protože politika se bude dělat jinak. ČSSD se s jedním boxerským mandátem (Ne, probůh, není to Foldyna, ale jeho sparing partner Václav Němeček.) dostala ke křeslu náměstka primátora a další hlasy v zastupitelstvu dodal sám pan exprimátor Vladislav Raška, který se proslavil mnoha kousky, ale nejslavnějším bylo nabírání černých duší do místní stranické buňky ODS, což vedlo až k jejímu zrušení. Vladislav Raška poté začal politicky cestovat, až docestoval do nové partaje s názvem Náš Děčín a opět se vrátil ke kormidlu města. Jenže bude až prvním důstojníkem.

Kapitánem se stal Jaroslav Hrouda, který se stal primátorem ne proto, že by byl nějak znám či pro město udělal někdy něco záslužného. Byl jen v čele kandidátky ANO. A na té se podaří dostat do veřejné funkce i cvičeného kapustňáka. Děčínem tak šla znepokojivá otázka. Kdo to ten Hrouda vlastně je? Nikdo nevěděl. Jen někteří si vzpomněli, že to je ten člověk, co koupil v Děčíně kostel na Popravčím vrchu. A dál? Dál nic. Prostě si se svou firmou nazvanou poeticky Good Times, koupil kostela a od té doby vlastně nic. Ani o Hroudovi ani o kostelu. Prostě si tak koupíte ruinu a necháte ji ležet ladem. A pokud se nestanete primátorem, tak si toho málokdo všimne.

Ale dá se proslavit i zcela jinak. V Děčíně se o práci Jaroslava Hroudy jako primátora ví velmi málo. Spíše nic. Prvním krokem byl nákup nového automobilu, protože primátor přeci nebude jezdit v autě po předchozí primátorce. Tedy pokud nechodila pěšky či se nedopravovala třeba na létajícím kole, ale to asi ne. Jenže to samozřejmě nebyl obyčejný automobil. Nebyl dokonce ani z normálního výběrového řízení. Když vynecháme úvahu o tom, jak moc je Škodovka ještě české auto, tak argument o vynechání otevřeného výběrového řízení z důvodu preference české značky můžeme jistě uznat. Je to určitá zvyklost.

Problém ale nastal v tom, že se podle katalogu jedná o nejdražší variantu Superbu Laurin a Klement se speciální perleťovou úpravou. Bylo tohle skutečně nutné, pokud uvážíme, že cena takového vozu překračuje milion korun? Nebylo by lepší pořídit vůz třeba za polovinu, když už starý služebák z roku 2012 nevyhovuje? Nejeden obyvatel Děčína jistě uzná, že ano. Nikoliv ANO. Auto se stalo prioritou nového vedení města. A nutno říct, že vzbudilo ohlas po celé republice.

Nabobtnalé ego pana Hroudy totiž potřebuje ukazovat, kdo je tady šéf. A tak má vůz speciální SPZ PRIMATOR, aby všichni viděli, že jede pán. Ano, je to marginálie, ale stejně zarazí. Proto se taky stala tahle SPZ takovou malou senzací sociálních sítí. Navíc umocněnou na fotografií vedle stojícím červeným Fordem Mustang s SPZ THE BEA5T. Beast můžeme z angličtiny přeložit jako bestii, zvíře ale také jako protivu, což by se možná hodilo. Jistě, určitá civilnost u politiků je vždy vítaným osvěžením, stejně jako smysl pro humor. Dokud to nepřekročí určitou mez. A tohle už docela vážně atakuje hranu té meze. Mimochodem po Děčíně jezdí i SUV s SPZ MONSTER, jehož řidič si moc neláme hlavu s přednostmi, bezpečností okolí a dalšími malichernostmi. Hádejte komu patří?

Tagy