weby pro nejsevernější čechy

Podesáté uhrál Liberec plichtu, pošesté nakonec podlehl. Tentokrát Litvínovu 2:3p

Zápas patnáctého kola extraligy mezi libereckými Tygry a Vervou z Litvínova byl zábavný pro každého, kdo nefandí ani jednomu z těchto týmů. Litvínov po výměně trenéra pookřál a po vítězství nad Spartou v kole minulém přijel i na sever Čech v dobrém rozpoložení a chutí poskočit z posledního místa tabulky.

Liberečtí sice v první třetině dvakrát vedli, ale vždy se jim dostalo rychlé odpovědi, takže stav byl 2:2 a ten vydržel vlastně až do konce zápasu. Šance se střídaly na obou stranách, myslím ale, že více ze hry, víc nápadů a energie měli hosté. Na začátku třetí třetiny dokonce dostali puk za Kváčova záda, po prozkoumání videa ale situaci rozhodčí vyhodnotili tak, že branky bylo dosaženo v rozporu s pravidly.

Těsně před koncem zápasu musel ještě Litvínov vystřídat brankáře, když Tomek po srážce s Filippim opustil hřiště a nahradil ho Godla.

Jak už bylo řečeno, do konce normální hrací doby gól nepadl, na řadu přišlo prodloužení. I tady se ukázal Litvínov v lepší fazóně. Stránský se po úniku prosadil a rozhodl, že Verva urvala dva body.

Liberci, který zatím naplno bodoval teprve dvakrát, budou tyto body jistě chybět, resp. chybí mu už teď.

Litvínovu rozhodně výměna trenéra pomohla k probuzení, v Liberci se zatím ještě budík neozval.

Góly:3:38 Malancon (Liberecc) – 1:0, 4:46 Zykmunt (Litvínov) – 1:1, 9:46 Dlouhý (Liberecc) – 2:1, 10:22 Sukeľ (Litvínov) – 2:2, 61:22 Stránský

Tagy