weby pro nejsevernější čechy

Slavnostní otevření městského stadionu v Rumburku

V pondělí 12. června 2017 byl slavnostně pro veřejnost otevřen zrekonstruovaný městský stadion v Rumburku a velkou slávu doprovodil celodenní program.

Dopoledne věnované mateřským školám, kterým byli k dispozici Krteček a Anežka Drahotová. Já dorazil pozdě, takže soutěžení jsem už nezaznamenal, jen odměňování a následnou společnou zábavu. Jo, a taky jsem zjistil, že řada lidí opravdu neví, kdo je Anežka a proč bychom na ni v regionu snad měli být hrdi. Tak nápovědné povídání u kolegů tady -> (jen až někdo přijdete na to, co znamená ten titulek, dejte prosím vědět). Bubenická formace Groove Army byla fantastická, mimochodem. Jakmile spustili, děti tančily a cukali sebou i dospělí. Společná fota, pózování, mávání a hlavně křest nové dráhy – Anežka, její dřívější trenér a (snad) její nástupkyně v místním atletickém oddíle. A pak pauza, kterou jsem vyplnil postáváním u jediného pozvaného stánku – život si bylo možno osladit u lužických trdelnic.

Odpolední program zahájily soutěže místních škol (základních a středních). Běhy, skoky do výšky a do dálky, a pro mne překvapivě i oštěp (mimo hlavní ovál v samostatném prostoru). Jen jsem byl trochu zmaten, protože kluci a holky dohromady, občas podivný mix věkových kategorií, torchu skřípající organizace rozběhů – no, já vím, byla to spíš exhibice a příležitost, než soutěž, ale v porovnání s tím, co mám možnost už roky vidět ve VDF nebe a dudy. Dorazila média z okresu -> i studio Vandej ->, bubeníky vystřídali THE PIX a hlavně se nakonec objevili hosté. K Anežce se přidal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a také Helena Fibingerová. Tím pádem mohlo dojít na slavnostní přestřižení pásky, další pózování a projevy. Na další program jsem nečekal a vzal to domů přes raut pro hosty…

Souhrnné zpravodajství studia Vandej:

https://youtu.be/QjkpZOfRqtQ

(Spolu)pořádající AC Rumburk zveřejnil na FB výsledkové listiny proběhlých soutěží:

Tagy