weby pro nejsevernější čechy

Vzácná návštěva v MŠ Zahrádka ve Varnsdorfu

V pátek 10. 11. 2017 jsme měli v naší MŠ Zahrádka vzácnou návštěvu. Všem známého kuchaře pana Radka Šubrta, který své umění prezentuje jako hvězda televizních show a jako porotce pořadu Masterchef.

Pan Šubrt se přijel podívat na zázemí naší kuchyně a nahlédnout pod pokličku, co se u nás vaří. V tento den měly děti k obědu špenátovou polévku s kukuřičnými lupínky, pečené kuřecí maso se zeleninou (dýně, mrkev, cibule, tuřín), brambor a polníček a k odpolední svačině hruškovo-jablečný crambl s bílým jogurtem. Pan Šubrt měl tak příležitost i ochutnat a k naší velké radosti nešetřil chválou na jídlo i paní kuchařky Radku Hůlovou, Evu Královou a Jindřišku Andělovou. Řekl, že je mile překvapen, jak dobré a kvalitní jídlo se u nás ve školce dětem podává.

Naše mateřská škola Zahrádka je od roku 2015 zapojena do programu Skutečně zdravá škola a získali jsme i bronzové ocenění. Stali jsme se tak první skutečně zdravou školou Ústeckého kraje. Na poli zdravého a chutného stravování se snažíme posouvat stále dál.

Spolu s panem Radkem Šubrtem přijal pozvání do naší mateřské školy i náměstek hejtmana Ústeckého kraje za školství Mgr. Petr Šmíd a místostarosta Varnsdorfu pan Josef Hambálek. Vzhledem k nárůstu počtu žádostí rodičů o umístění dvouletých dětí do mateřské školy, má město zájem rozšířit kapacitu naší mateřské školy o třídu právě těchto malých dětí. S tím jde ruku v ruce navýšení kapacity na stravování a rozšíření stávajících prostor a zázemí kuchyně. Na toto téma jsme diskutovali a možnosti vzájemné spolupráce dostaly reálné obrysy. Těšíme se na další spolupráci s Městem Varnsdorf a dalšími zajímavými lidmi, kteří jsou ochotni podpořit naši snahu zajistit co možná nejkvalitnější podmínky pro naše děti a to nejenom ve vzdělávání.

Tagy