weby pro nejsevernější čechy

Free Tibet 2017

Nejdéle ve výběžku kontinuálně sloužící hudební festival se v sobotu 21. října 2017 přestěhoval do Varnsdorfu – na Lidovce proběhl 19. ročník Free Tibet.

Nejsem nejlepší osobou, která by o festivalovém dění měla referovat – nebyl jsem ani na jednom předchozím ročníku, nemohu porovnávat a vzpomínat. Navíc to pro mne byla už několikátá akce během dne.

Připravený program doznal na poslední chvíli změn. Pro zranění jednoho z muzikantů odpadla kapela The Snuff, za kterou zaskočili Marry B (a zamíchaly se původně plánované časy). Nicméně kdo sledoval FB, byl předem o všem informován.

Původní line-up

Platný line-up

V patře na části balkonu fungovala tradiční čajovna a prodej „tibetského“ zboží, ve 21:40 se v přilehlé restauraci rozjela DJ scéna. Lidí plno, ale varnsdorfských jsem poznal hodně málo. Dle organizátorů přišlo / přijelo / dorazilo nejvíc posluchačů za posledních 6 let. Snad to vydrží, protože jubilejní XX. ročník by měl zůstat na Lidovce s příhodným termínem 20. 10. (2018).

Foto Jiří Fišer:

Více foto zde ->

Foto IŠ:

Rok 2016 ->, rok 2015 ->, rok 2014 ->, rok 2013 poprvé ->, rok 2013 podruhé ->, rok 2012 ->, rok 2011 ->, rok 2010 ->

Inu, osobní dojem? Možná je to tím, jak jsem už byl utahaný. Možná tím, že jsem nemohl chlastat, když jsem byl autem. Možná tím, že jsem hledal místa k pořízení obrázků a nikoli k poslechu. Možná tím, že jsem už na Lidovce slyšel i koncerty, které zněly docela dobře. S výjimkou V3SKY mi přišel první polovinu zvuk absolutně monotónní, zcela zaměnitelný, a i když o texty asi ani tak moc nejde, dost mi vadilo, že jsem nerozuměl ani slovo, a to občas ani moderátorům. A headlineři mne vůbec, ale vůbec neoslovili. Hostitelští Toxíci mi přišli podstatně lepší, i když u sportovní haly na konci prázdnin to bylo zvukově o fous lepší. A na Krleš jsem na rozdíl od kolegy opravdu nevydržel a odpadl…

Tagy