weby pro nejsevernější čechy

Zahájení divadelního festivalu KULT21

Festival KULT zahájí Industriální Safari v režii Noriho Sawy, Štěpána Gajdoše a Štěpána Krtičky. Zahájení festival proběhne ve dvou dnech 10. a 11. října od 18:30,19:00, 19:30, 20:00, 20:30 a 21:00 v průmyslovém areálu Severočeské Armaturky.

Nori Sawa projel s kufry plnými loutek celý svět a spolu s Honzou Bažantem, který se gigantickými loutkami ve veřejném prostoru zabývá již mnoho let, vytváří dvojici spojující loutkovou tradici Česka a Japonska. Společně se sedmnácti studenty pražské DAMU zvou na jedinečný zážitek Industriálního Safari.

Představení s obřími loutkami má charakter procházky po areálu. Skupina diváků je vedena dvojicí průvodců, kteří jim přibližují jednotlivé loutky a zároveň vypráví příběh o neopětované lásce Veroniky k Robotovi.

Představení s obřími loutkami má charakter procházky po areálu. Skupina diváků je vedena dvojicí průvodců, kteří jim přibližují jednotlivé loutky a zároveň vypráví příběh o neopětované lásce Veroniky k Robotovi. V příběhu narazíme i na další loutky jako je Kanárek nebo bájný pes Chupacabra. Loutky společně vytvořili a vdechli jim život studenti scénografie, herectví, režie a dramaturgie. Návštěvník Safari bude v situaci pozorovatele — výzkumníka, který musí odhalit pravidla „hry“, ve které budou mít hlavní roli obří loutky, výtvarné, ohňové, zvukové a světelné instalace v prostorách Severočeské Armaturky.
Náš svět se zmenšil. Je propojený technologií. Vzdálenosti se zkrátily. Zboží cestuje okolo celého světa. Kultury se prolínají. Industriální krajina obydlená bytostmi zrozenými z práce, duše odložených technologií, božstva vytěženého a spáleného bohatství. Fauna zrozená ze spojení přírody a opuštěných strojů. Mají stroje duši? A odkud pochází?
Diváci budou přicházet od 18.30 a budou poštěni po půl hodinách až do 21.00. Vstupenky bude možné zakoupit i na místě.

Režie: Štěpán Gajdoš, Štěpán Krtička, Nori Sawa
Scénografie: Jan Tomšů, Vendula Bělochová, Karolína Jansová, Honza Bažant
Účinkující: Daniel Horečný, Lenka Nahodilová, Jakub Vaverka, Stephanie Van Vleet, Edita Valášková, Jiří Brnula, Denis Šafařík, Adam Mensdorf-Pouilly, Šimon Dohnálek, Radka Caldová, Fedir Djudja

Tagy